Stedsegrøn, tæt i strukturen, nem at vedligeholde, det giftige træ har det hele! Taxus baccataen er en hækplante, der gør enhver have smuk, ikke kun i udseende, men også for dyrene i din have.

Taks træ vokser et rødt bær, som fugle som solsort, trøske og rødstrupe er meget glade for. Hækkens tætte struktur sikrer også, at fugle har et sikkert ly og trygt kan spise deres mad i fred.

Pindsvin har også et sikkert sted at gå og læ under Taxus baccata. Som en hæk tilbyder venijnboom ikke kun privatliv, men også et perfekt sted for havens dyr.

Vedligeholdelse:

Gifttræet kræver ikke særlig pleje. Bare sørg for, at denne hækplante ikke er for våd om vinteren. Beskæringen er helt afhængig af hvordan man vil have hækken, en gang om året i foråret, omkring marts, gør ikke ondt. Beskærer man det giftige træ to eller flere gange om året, vil der vokse færre bær på det, og det betyder desværre også mindre føde til fuglene.

Gifttræ og havedyr: 

Hække er faktisk altid godt for mange havedyr, også en hæk af giftige træer. Det giver fuglene et sikkert sted at spise og hvile, bærene er spiselige for fugle (ikke for mennesker), og venintræet er også grønt om vinteren. Meget praktisk, at fugle har et sikkert sted, selv når det er koldt, og de generelt er svagere.

Det er derfor tilrådeligt at hænge en fodersilo i nærheden af ​​denne hæk, da fugle så vil flyve ind og ud mellem hækken og siloen. Havedyr som pindsvin og insekter elsker også denne pindplante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.