Planter i huset ser ikke kun pæne ud, men sikrer også et godt indeklima. Især i et soveværelse kan dette hjælpe dig med at sove bedre. Man troede tidligere, at planter ikke var tilladt i soveværelset, men det var en stor misforståelse. Forskellige undersøgelser har vist, at planter i soveværelset faktisk er gode. De forbedrer luftfugtigheden og udstråler fred, så du sover endnu bedre!

Søvnfremkaldende planter
Hvis du har problemer med at falde i søvn, og din søvn er rastløs, så har du sikkert allerede prøvet meget at sove bedre. Planter i dit soveværelse kan også hjælpe med dette. Lavendel, jasmin og Cape jasmine er alle beroligende. Det er ikke for ingenting, at du også for eksempel ser disse planter i beroligende badeolie. Duften af ​​lavendel er beroligende. Desuden reducerer lavendel stress og blodtryk, så det er med rette en søvnfremkaldende plante.

Ud over en vidunderlig duft har Jasmine og Cape jasmine også smukke hvide blomster. Duften af ​​jasmin virker beroligende, og forskere har endda fundet ud af, at duften af ​​Cape jasmine har en lignende effekt som Valium sovepiller.

luftrensere
Udover søvnfremkaldende planter er planter, der renser luften, også meget gode til dit soveværelse. Især hvis du hurtigt lider af luftvejene, kan planter i dit soveværelse hjælpe dig. Aloe Vera er sådan en luftrenser. Det er en let plante og renser ikke kun luften, men afgiver også ilt om natten!

Græsliljer og Sanseverias renser også luften, Sanseverias hjælper også med hovedpine og er meget lette at vedligeholde. Ivy er en anden luftrenser til dit soveværelse. Ivy er lav vedligeholdelse og kan forbedre symptomer på astma og allergi.

Bare smuk
Udover alle disse gode kvaliteter er planter i dit soveværelse naturligvis særligt smukke. Ud over de ovennævnte toppers er der flere andre typer, der kan bruges i soveværelset. Vælg kun sunde planter og ikke planter med en stærk skarp lugt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.