Gule stokroser

Stokroser findes i mange farver, bl.a. blødgul. De fleste hollændere kender stokroserne fra de sydlige ferielande, hvor de vokser mod hvide huse og blomstrer i rigt omfang. I vores haver har de også brug for læ af en mur eller dekorative buske. Det er bedst at udskifte stokroserne efter 2 år, da de så er modtagelige for rustsvamp.

Højde: højst 2 meter
Hvornår skal man så stokrose: efterår eller forår
Blomstringstid: juli til oktober
Latinsk navn: Alcea
Planteart: toårig haveblomst
Man kender ikke den oprindelige oprindelse af stokrose. Botanikere tænker på Sibirien eller Kina. I Europa blev de indført i Spanien af maurerne.

2. Gul dødnælde

Som en ægte skovplante kan den gule dødnælde godt lide halvskygge og fugtige forhold. Denne staude er ikke kun smuk, når den blomstrer med sine fine gule blomster. De sølvhvide til brogede blade er særligt dekorative, og planten kan kombineres godt, så længe den regelmæssigt klippes tilbage eller graves ud, hvor man ikke ønsker at have den.

Højde: 75 centimeter
Hvornår skal du så: tidligt forår
Blomstringstid: maj til juni
Latinsk navn: Lamiaastrum Galeobdolon
Planteart: flerårig skovplante
Den gule dødnælde skal holdes i skak, da den kan vokse meget hurtigt under gunstige forhold og så kan blive ret vildvoksende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.