Planter forsøger at beskytte sig mod dyr, der vil spise dem. Nogle gør det med pigge eller en bitter smag, og andre bruger gift. Denne gift kan være farlig for forskellige dyr, men også for mennesker. Hvilke giftige planter skal du holde øje med?

Giftige planter for kæledyr og mennesker
Giftige planter til katte er berygtede, fordi disse kæledyr ofte spiser planterne for at komme af med hårboller ved at kaste op. Men der findes også giftige stueplanter for hunde. Dyr, der spiser planter, kan normalt genkende de planter, de ikke bør spise, men selv en kanin kan vælge den forkerte grønne plante. Hvis du har dyr udenfor, er det altid klogt at undersøge, om der vokser planter i nærheden, som er giftige for heste eller f.eks. høns. Hvis der er planter i din have, der er farlige for mennesker, skal du altid være forsigtig med børn.

Nogle giftige planter
En række stueplanter, som findes i de fleste stuer, er af forskellige årsager giftige for mennesker, katte og hunde. Så vær altid forsigtig, hvis du har følgende planter derhjemme:

Skeplante eller spathiphyllum, lidt giftig for mennesker og dyr.
Yucca-plante, giftig for mennesker og dyr. Fibrene i bladene kan irritere tarmene endnu mere.
Læbestiftplanten er ikke kendt for at være særlig giftig, men flere dele er ikke spiselige og forårsager irritation.

Leave a Reply

Your email address will not be published.